Transifex és una interfície web per realitzar la traducció de projectes. Es tracta de programari lliure i està escrit amb el framework Django. Així permet la col·laboració entre diferents persones per realitzar la traducció d’un projecte. Ens permet designar equips de persones que seran encarregats de les traduccions.
Transifex es pot utilitzar de dos formes totalment diferents: a través de la seva pàgina web o instal·lant-lo en el nostre propi servidor web.
La primera es totalment gratuïta pels projectes de codi obert, i només em de pagar en el cas que volguem mantenir un respositori privat. Les tarifes van en funció del nombre de paraules, de totes maneres cal recalcar que només paga el creador del projecte, tots els traductors tenen accés de forma gratuita.
La segona ens permet la llibertat d’utilitzar transifex en els nostres servidors i tenir major control sobre les persones que accedeixen al nostre projecte. Una instal·lació propia també ens pot interesar en el cas que disposem de molts projectes, o de projectes de traducció complicada. La instal·lació d’aquest servidor es la mateixa que la d’una paquet desenvolupat amb Django, podeu trobar les notes de com realitzar la instal·lació a la documentació oficial.
Gràcies a transifex podem saber en tot moment quin es l’estat actual de traducció del nostre projecte, quines és el nombre de paraules que falten per traduir, ens permet crear nous llenguatges amb pocs clicks. A més a més, també proporciona una API i un programa client (per línia de comanda) que permet automátitzar algunes tasques, com per exemple la importació i la exportació de els fitxers de traducció. Gràcies a això podem tenir el nostre sistema de traduccions sincronitzada amb la última versió del codi font del nostre projecte.
Es soporten els següents tipus de fitxers per a realtizar les traduccions.
- Android Resources
- Apple strings files
- Desktop files
- Gettext-based formats (PO files)
- Java property files
- Joomla INI files
- Maker Interchange Format (MIF) files
- Mozilla DTD files
- Mozilla Property Files
- PHP Files
- Plain text
- Property List (.plist) files
- Qt Linguist (TS files)
- Subtitle formats (3)
- Wiki markup
- Windows resource files (.resx)
- HTML/XHTML
- XLIFF
- YAML
Pels que sou una mica més curiosos i voleu veure com està escrit, i fins i tot proposar alguna millora, el Transifex el seu codi està publicat a la pàgina de Transifex a Github.